Nybörjarkurs i Freestyle


På den här kursen får med du hjälp av freestyleinstruktören Elin Hällberg att komma igång med olika trick och lära dig mer om freestyle som träningsform och tävlingsform. Hon visar både med sin aussie Bailey och sin kooikerhondje Xindy.

Du får mer kunskap om olika targets, hjälpmedel och rekvisita. Du får även lära dig om kedjning, länkning och musiktolkning, vilket gör att du kommer att kunna skapa enklare freestyleprogram. Dessutom kommer du att få himla roligt och en fin kontakt med din hund.


Exempel på trick som ingår i kursen:
Front
Buga
Slalom
Snurr
Åttan
Sitt vackert
Backa
Korsa tassar
High five

Exempel på targets och hjälpmedel du får träna med:
Pallen
Tasstarget
Targetstick
Blicktarget
Skicka-target/target för trick på avstånd
Käpp att runda
Flagga att hoppa över
Olika sätt att träna backa med hjälpmedel

Totalt får du åtta olika filmer.

Nybörjarkurs i freestyle

Freestyle är fantastiskt roligt. Det är fritt, kreativt, teambuildande och det finns inga gränser för vad du kan hitta på. Med hjälp av inspirerande freestyleinstruktören Elin Hällberg får du komma igång med flera olika trick, du får lära dig om tävlingsformen freestyle och du får lära dig om hur du kan använda targets, hjälpmedel och rekvisita. Du får även kunskaper om hur de olika tricken bildar kedjor som du sen sätter ihop till ett freestyleprogram med hjälp av länkning. Du får också en bra introduktion till hur du kan jobba med musiken, vilket låt du ska välja och hur du kan tänka kring musiktolkning. Så tveka inte, freestyle är grymt kul!

299,00 SEK